Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام نیوز»
2024-05-08@21:25:59 GMT

نقشه شوم آمریکا برای عراق

تاریخ انتشار: ۱۲ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۳۴۱۱۴۵

به گزارش سرویس سیاسی جام نیـوز به نقل از الغد، منصور البعیجی نماینده ائتلاف دولت قانون عراق از طرح خطرناک آمریکا برای بازگردانیدن عراق به فصل هفتم منشور سازمان ملل خبر داد.

وی افزود: حشد شعبی و نیروهای مسلح عراق طرح داعش آمریکا در عراق را با شکست روبرو کرده اند و آمریکا در حال حاضر با همه طرق در راستای پیاده کردن طرح خطرناکی با هدف ویرانی عراق حرکت می‌کند

البعیجی تاکید کرد: آمریکا پس از شکست طرح‌های خبیث خود، در حال حاضر با تمام توان در راستای ویرانی عراق حرکت می‌کند و از همه ابزار استفاده می‌کند زیرا نمی‌خواهد که عراق نقش کلیدی در منطقه داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



این نماینده ائتلاف دولت قانون اعلام کرد: بازگردانیدن عراق به فصل هفتم منشور سازمان ملل متحد همان کاری است که آمریکا در حال حاضر به دنبال آن است و این طرحش است زیرا فهمیده است که همه طرح‌های قبلی آن با شکست روبرو شده است و همه گروههای سیاسی باید برای شکست این طرح حرکت کنند.

وی گفت: بازگردانیدن عراق به فصل هفتم در واقع هدر رفتن خون شهدا و روند سیاسی است و از همین رو باید دولت انتقالی سریعاً تشکیل شود تا خواسته‌های مردمی اجابت شود و طرح خبیث آمریکا درهم شکسته شود همانطور که طرح‌های قبلی آنرا با شکست روبرو کردیم.

شایان ذکر است که عراق در سال ۲۰۱۷ میلادی (۱۳۹۶ هجری شمسی) به طور رسمی از ذیل فصل هفتم خارج شد. بعد از حمله رژیم صدام به کویت در سال ۱۹۹۰، شورای امنیت، عراق را تهدیدی برای امنیت و صلح جهانی دانست و آن را مشمول فصل هفتم منشور سازمان ملل کرد.

گفتنی است عنوان فصل هفت منشور ملل متحد، «اقدام در موارد تهدید علیه صلح، نقض صلح و اعمال تجاوز» است و به این ترتیب زمانی که شورای امنیت بخواهد تهدیدی جدی علیه کشوری را مطرح کند، آن کشور را ذیل فصل هفتم قرار می‌دهد.

نکته مهم فصل هفتم به بندهای ۴۱ و ۴۲ آن باز می‌گردد؛ بر مبنای بند ۴۱ «شورای امنیت می‌تواند تصمیم بگیرد که برای اجرای تصمیمات آن شورا مبادرت به چه اقداماتی که متضمن نیروی مسلح نباشد لازم است و می‌تواند از اعضای ملل متحد بخواهد به این اقدامات دست بزند. این اقدامات ممکن است شامل متوقف ساختن تمام یا قسمتی از روابط اقتصادی و ارتباطات راه آهن، دریایی و هوایی و… قطع روابط سیاسی باشد.».

این در حالی است که بند ۴۲ فصل هفت شامل استفاده از زور و گزینه نظامی برای مهار کشور و تهدید مورد نظر است؛ «در صورتی که شورای امنیت تشخیص دهد که اقدامات پیش‌بینی‌شده در ماده ۴۱ کافی نخواهد بود یا ثابت شده باشد که کافی نیست می‌تواند به وسیله نیروهای هوایی، دریایی یا زمینی به اقدامی که برای حفظ یا اعاده صلح و امنیت بین المللی ضروری است مبادرت کند. این اقدام ممکن است مشتمل بر تظاهرات و محاصره و سایر عملیات نیروهای هوایی، دریایی یا زمینی اعضای ملل متحد باشد.

نکته اساسی که باید به آن دقت کرد این است که اگر در قطعنامه صادر شده از سوی شورای امنیت، کشور مورد نظر ذیل فصل هفت قرار بگیرد (عبارت فصل هفت به تنهایی ذکر شود)، هم امکان استفاده از گزینه تحریم علیه آن وجود دارد و هم امکان استفاده از گزینه نظامی.

این در حالی است که در مواردی، در قطعنامه صادر شده، صرفاً عنوان «ذیل فصل هفت» عنوان نمی‌شود بلکه گفته می‌شود «ذیل بند ۴۱ فصل هفت».

این بدان معنی است که اگر شورای امنیت بخواهد از گزینه نظامی نیز علیه کشور مورد نظر استفاده کند ناچار است قطعنامه جدیدی صادر کرده و در آن، کشور هدف را ذیل فصل هفت به تنهایی قرار دهد.

چرا که اگر کشور مورد نظر صرفاً ذیل بند ۴۱ فصل هفتم قرار بگیرد مجوز استفاده از گزینه نظامی علیه آن کشور وجود ندارد.
 

مهر

منبع: جام نیوز

کلیدواژه: نقشه آمریکا عراق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۳۴۱۱۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تدوین اصول سه گانه در روزآمدسازی نقشه جامع علمی کشور

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، نشست تبیین روزآمدسازی نقشه جامع علمی کشور با سخنرانی دکتر ناصر باقری مقدم رئیس گروه مطالعات راهبردی علم و فناوری و آینده‌نگاری و دبیر ﺭﻭﺯﺁﻣﺪﺳﺎﺯی نقشه جامع علمی کشور ﻓﺮهنگستاﻥ ﻋﻠﻮﻡ به صورت مجازی و از طریق اسکای روم با حضور اکثریت نمایندگان هیئت‌های اندیشه‌ورز استانی ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد.

 

دکتر باقری مقدم بهره‌مندی از نقطه نظرات دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی و پژوهشی سراسر کشور را فرصت مغتنمی در مسیر روزآمدسازی نقشه جامع علمی کشور خواند.

 

وی در ابتدا به بیان سرفصل‌های نقشه جامع علمی کشور پرداخت و یکی از ایرادات وارد به نقشه جامع علمی کشور را زیاد بودن تعداد اولویت‌ها خواند.

 

ﻣﺪﯾﺮ ﺭﻭﺯﺁﻣﺪﺳﺎﺯی نقشه جامع علمی کشور ﻓﺮهنگستاﻥ ﻋﻠﻮﻡ به تعریف انواع سیاست‌ها و تحلیل آنها در نقشه جامع علمی کشور پرداخت.

 

به اعتقاد وی تاکنون نیمی از نقشه جامع علمی کشور پیاده شده و در حال اجرایی‌سازی است و بخش‌های مهمی از آن هم هنوز اجرایی نشده که باید در روزآمدسازی مورد توجه قرار گیرند.

 

وی در ادامه گفت: یک سری اصول را در روزآمدسازی نقشه جامع علمی کشور مد نظر قرار دادیم. اولین اصل این است که به دنبال بازنگری هستیم و نه اینکه یک نقشه جامع علمی جدیدی را تهیه کنیم. اصل دوم این است که کماکان به بحث اولویت‌گذاری عمودی در نقشه خواهیم پرداخت اما راهبردهای افقی را هم مورد توجه قرار می‌دهیم. اتخاذ دو رویکرد توامان فنی- اقتصادی و اجتماعی- فنی اصل سوم است.

 

باقری مقدم بیان کرد: به بحث گفتمان سازی عمومی و نخبگانی و جلب مشارکت حداکثری دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی در روزآمدسازی نقشه توجه ویژه‌ای خواهد شد.

 

وی در ادامه به تشریح ساختار روزآمدسازی نقشه جامع علمی کشور پرداخت و گفت: در هنگام تفکیک نقشه به بخش‌های مختلف، چهارده بسته کاری تعریف شد تا برای هرکدام ساز و کار روزآمدسازی را بیندیشیم. هر کدام از این بسته‌ها بنا به وضعیتی که اکنون دارند ممکن است کمابیش نیاز به روزآمدسازی و تعیین کمیت داشته باشند.

 

وی گفت: هیئت‌های اندیشه‌ورز استانی در تک تک این بسته‌های کاری می‌توانند به ما کمک فکری بدهند.

 

ﻣﺪﯾﺮ ﺭﻭﺯﺁﻣﺪﺳﺎﺯی نقشه جامع علمی کشور ﻓﺮهنگستاﻥ ﻋﻠﻮﻡ مهمترین فعالیت‌های مورد انتظار در کارگروه‌های تخصصی برای هر یک از این بسته‌های کاری را مورد اشاره قرار داد که قرار است با رویکرد دلفی انجام شوند و ادامه داد: هیئت‌های اندیشه‌ورز در دو مورد تحلیل نظرات خبرگان حقیقی و حقوقی در حوزه مربوطه و استفاده حداکثری از ظرفیت تخصصی کشور در حوزه مربوطه و مدیریت جریان گفتمان سازی و ترویج در طول فرآیند می‌توانند کمک زیادی کنند.

 

در ابتدای جلسه نیز دکتر محمدرضا مصوری کارشناس معاونت آموزش و پژوهش ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی با ارائه توضیحات پیرامون نشست پرداخت.

 

وی دلیل برگزاری این نشست را درخواست بسیاری از هیئت‌های اندیشه‌ورز استانی برای تشکیل یک بحث تبیینی پیرامون نحوه روزآمدسازی، نگرش به قضیه روزآمدسازی نقشه و اینکه در چه کمیت و کیفیتی این قضیه می‌تواند صورت بگیرد دانست.

 

 

 

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نقشه اصلی براندازان خدشه وارد کردن به عنصر انسجام است
  • سران کشورهای بزرگ به تل‌آویو رفتند تا علیه اسلام اعلام جنگ کنند
  • امیرعبداللهیان: در مسیر تدوین نقشه راه برای بازگشت روابط طبیعی ایران و مصر هستیم
  • تدوین اصول سه گانه در روزآمدسازی نقشه جامع علمی کشور
  • نقشه بی‌رحمانه پدر برای فروش کلیه فرزندش
  • دباغ : در سفر بارزانی درباره هماهنگی‌های امنیتی رایزنی شد
  • دیدار رئیس اقلیم کردستان با دبیر شورای عالی امنیت ملی
  • گزارش امیرعبداللهیان از دیدار امروز رئیس اقلیم کردستان عراق
  • احمدیان: امیدواریم روابط اقلیم کردستان با ایران در بُعد امنیتی گسترش یابد
  • هشدارهای آمریکا درباره سفر به آلمان جدی شد